Artiklar

Passionsfrukt mot sjukdomar

Passionsfrukt kan minska symtom på exempelvis astma visar en ny studie. Det är extrakt som är rikt på flavonoider som kan lindra andningsproblemen. Inte bara andningsproblem utan även hosta och andra lungsymptom förbättrades väsentligt. Forskarna menar att studien visar att extraktet av lila passionsfrukt som togs som oralt kan ha ett värde vid ihållande astma. En del patienter kan ha problem att tolerera anti-astma läkemedel och extraktet av lila passionsfrukt kan ha ett värde för dessa tror man.

Antioxidanterna i extraktet från den lila passionsfrukten är bioflavonoider, fenolsyror och antocyaniner. Antioxidanter i allmänhet har i tidigare studier visat sig vara lindrande på flera sorters inflammatoriska sjukdomar, både som antioxiderande men även antiinflammatoriskt.

Den sydamerikanska frukten kan alltså hjälpa mot flera sorters sjukdomar och inflammationer, men samtidigt bör du vara medveten om att du ska äta ganska många för att komma upp i de nivåer som extraktet i studien gav. Fast frukt och grönt är aldrig fel. Frukt är gott, ett bra substitut för godis, nyttigt och nu även sjukdomshämmande.

Lämna en kommentar